Thaise gehaktballetjes
Thaise gehaktballetjes
6 personen 60 min Vlees gerecht
Ingrediënten
- 600 gram kippengehakt
- 55 gram volkoren broodkruim
- 4 lente ui, in dunne ringetjes
- 1 eetlepel gemalen koriander
- 3 handenvol verse koriander, fijngehakt (bewaar wat koriander voor de garnering)
- 3 eetlepels 2Bslim sweet chili saus
- 1-2 eetlepels citroensap
- 250 gram zilvervliesrijst
- Frylight bakspray
- 2 limoenen, in partjes, om erbij te serveren
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Meng het kippengehakt met het broodkruim in een kom. Voeg de lente-uitjes, gemalen en verse koriander, chilisaus en het citroensap toe en meng het geheel goed door elkaar.
Bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de handen nat met water en draai balletjes van het gehakt.
Spray wat 1kcal bakspray/olijfolie in een pan en laat langzaam verhitten. Bak de balletjes rondom bruin op hoog vuur. Laat ze daarna goed uitlekken op keukenpapier.
Leg de balletjes op een bakplaat en bak ze in de oven voor 5-10 minuten (afhankelijk van de grootte van de balletjes) tot ze gaar zijn. Verdeel de rijst over 6 borden en leg de balletjes erbij. Garneer met partjes limoen en koriander.