Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Vegetarische boeuf bourguignon

60 minuten

Hoofdgerecht

Veganistisch, Vegetarisch

4 personen
Gemiddeld
BackOnTrack

Let op, je bekijkt een recept van de back-on-track fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Knoflookpers

Grote pan met dikke bodem

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de ui en knoflook 4-5 minuten.

  2. Voeg de gemengde wintergroenten, de laurier, tijm, het korianderzaad en zout en peper naar smaak toe. Bak dit alles onder af en toe roeren 5 minuten mee.

  3. Doe de rode wijn, groentebouillon en tomatenpuree erbij en breng aan de kook op middelhoog vuur. Draai het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes koken. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

  4. Laat de maizena oplossen in 2 eetlepels water. Roer dit door de boeuf bourguignon en roer tot de saus gaat binden.

  5. Voeg de kastanjechampignons en zilveruitjes toe en kook ze 8-10 minuten mee.

  6. Verwijder de laurierblaadjes en tijmtakjes, en verdeel de boeuf bourguignon over diepe borden. Garneer met de verse peterselieblaadjes en hazelnoten.

  7. TIP*:
    Lekker met 1½ sneetje boeren-volkorenbrood per persoon om in de saus te dippen!

  8. *Back on Track: als je het Back on Track programma volgt, kan je de snee boeren-volkorenbrood vervangen door koolhydraatarme crackers

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Purify 500ml

Purify 500ml

Weg met de afvalstoffen!

€ 27,50

Omega 3&E

Omega 3&E

Natuurlijke vis-olie

€ 14,50