Feestelijke hazenpeper
90 minuten
Hoofdgerecht
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan. Wrijf het vlees in met wat zout. Bak de haas rondom goudbruin.
Voeg de ui toe en bak 3 minuten mee. Doe dan het sinaasappelsap erbij en zoveel water tot het vlees bijna onderstaat. Voeg het laurierblaadje, de kruidnagel en azijn toe en stoof het vlees ongeveer in 1 uur gaar.
Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking en voeg een bouillonblokje toe voor extra smaak.
Haal het vlees uit de pan en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Breng een pan water aan de kook en blancheer de haricots verts 8-10 minuten, tot ze beetgaar zijn.
Voeg de bloem toe aan de saus, plus eventueel zout en peper naar smaak, en laat de saus nog 10 minuten koken, tot hij indikt.
Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagel uit de saus. Snijd het vlees in plakjes en serveer samen met de saus, haricots verts en couscous. Garneer met de hazelnoten.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.