Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Varkensfilet rollade met rode ui, broccoli, courgette en rösti van knolselderij

70 minuten

Hoofdgerecht

Vlees

8 personen
Regular

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Braadpan

Kernthermometer

Keukenmachine of rasp

Aluminiumfolie

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 8 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Maak de rode uien schoon, snijd doormidden en de helften in ringen. Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes. Snijd de courgette overlangs doormidden en de helften in plakjes. Maak de knolselderij schoon en rasp (bijv. met de keukenmachine) in grove schilfers. Doe hetzelfde met de uien.

  2. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit, meng met de eieren en de bloem en breng op smaak met peper en zout. Laat de rollade op kamertemperatuur komen en kruid met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een zware braadpan, braad de rollade rondom goudbruin aan en steek de kernthermometer in het dikste gedeelte. Blus eventueel af met een klein scheutje water of bouillon.

  3. Draai het vuur laag, doe het deksel schuin op de pan en laat de rollade in ca. 60 minuten garen tot een kerntemperatuur van 65 °C. Neem dan het vlees uit de pan en laat afgedekt onder aluminiumfolie ca. 10 minuten rusten. Het vlees zal nog iets na garen tot 70 °C. Verhit in een koekenpan wat Frylight bakspray/olijfolie en bak de knolselderij rösti al omscheppend op middelhoog vuur in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.

  4. Giet de overige olijfolie (2 eetlepels) in een andere koekenpan en roerbak daarin op hoog vuur achtereenvolgens de rode ui, broccoli en courgette in ca. 6-8 minuten knapperig. Blus af met de kruidenazijn (of een andere smaakvolle azijn). Serveer de groente met de rösti en de varkensfiletrollade en snijd deze aan tafel in mooie plakken.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Synbioticum

Synbioticum

Voor een optimale darmwerking

€ 24,70

Crackers Pompoen

Crackers Pompoen

Pompoen

€ 3,95