Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Rodekool-courgettesalade met witte kaas

25 minuten

Hoofdgerecht, Lunch

Vegetarisch

2 personen
Balance

Let op, je bekijkt een recept van de balance fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

spiraalsnijder of dunschiller

koekenpan

vergiet

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Breng een pan water aan de kook met een snuf zout. Haal de buitenste bladeren van de rodekool en snijd de kool in dunne reepjes. Kook de rodekool in 15-20 minuten gaar.

  2. Meng intussen voor de dressing de citroenrasp en het -sap met de olijfolie, het zoetstof en sumak.

  3. Bak intussen ook de hazelnoten in een droge koekenpan 4-5 minuten, tot ze een kleurtje krijgen. Laat afkoelen en hak ze grof.

  4. Snijd intussen dan ook meteen de courgette met een spiraalsnijder in dunne slierten. Heb je geen spiraalsnijder? Je kun ze ook in linten schaven met een dunschiller.

  5. Giet de rodekool af, druk het meeste vocht eruit en laat iets afkoelen. Schep de helft van de dressing om met de courgette, en de andere helft met de rodekool.

  6. Verdeel de courgette over een schaal en schep de rodekool erop. Garneer met de witte kaasblokjes, hazelnoten en peterselie. Serveer met het volkorenbrood.

  7. Houd je niet van rauwe courgette? Je kunt de courgette 1-2 minuten grillen in een grillpan.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Knabbels

Knabbels

Knabbels

€ 3,95

Omega 3&E

Omega 3&E

Natuurlijke vis-olie

€ 14,50