Rodekool-courgettesalade met witte kaas
25 minuten
Hoofdgerecht, Lunch
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Breng een pan water aan de kook met een snuf zout. Haal de buitenste bladeren van de rodekool en snijd de kool in dunne reepjes. Kook de rodekool in 15-20 minuten gaar.
Meng intussen voor de dressing de citroenrasp en het -sap met de olijfolie, het zoetstof en sumak.
Bak intussen ook de hazelnoten in een droge koekenpan 4-5 minuten, tot ze een kleurtje krijgen. Laat afkoelen en hak ze grof.
Snijd intussen dan ook meteen de courgette met een spiraalsnijder in dunne slierten. Heb je geen spiraalsnijder? Je kun ze ook in linten schaven met een dunschiller.
Giet de rodekool af, druk het meeste vocht eruit en laat iets afkoelen. Schep de helft van de dressing om met de courgette, en de andere helft met de rodekool.
Verdeel de courgette over een schaal en schep de rodekool erop. Garneer met de witte kaasblokjes, hazelnoten en peterselie. Serveer met het volkorenbrood.
Houd je niet van rauwe courgette? Je kunt de courgette 1-2 minuten grillen in een grillpan.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.