Pasta ovenschotel met spinazie en tartaar

2 personen 30 min Vlees gerecht

Ingrediënten

  • Frylight / 2 theelepels olijfolie
  • 800 gram verse spinazie
  • 80 gram ongekookte volkoren macaroni
  • 200 gram rundertartaar
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • peper en zout
  • 100 gram champignons, in plakjes
  • 2 tomaten, in stukjes
  • verse basilicum, fijngehakt
  • 2 eetlepel geraspte 20+ kaas

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Verhit wat Frylight bakspray/olijfolie in een pan en bak hierin de spinazie totdat deze geslonken is. Laat de spinazie uitlekken, haal uit de pan en hak vervolgens in stukjes. Kook de volkoren macaroni in 10 minuten net gaar.

  2. Verhit ondertussen nog wat Frylight bakspray/olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de rundertartaar toe en bak het vlees bruin. Voeg op het laatst ook de champignons en tomaten toe. Breng het geheel op smaak met peper, zout en de verse basilicum.

  3. Leg in een ovenschotel eerst een bodem van de spinazie, dan een laag macaroni en vervolgens het vleesmengsel erbovenop. Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas. Zet de ovenschotel in de oven en laat in 15 minuten bakken.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag