Kalfsoester in porcini-tomatensaus met pasta

2 personen 30min Vlees gerecht

Heerlijke kalfsoester in porcini-tomatensaus met pasta. Niet alleen lekker voor jou maar ook voor het hele gezin een aanrader!

Ingredienten

  • 2 kalfsoesters (ca. 125 gr per stuk)
  • 300 gram tomaten
  • 200 gram verse porcini (eekhoorntjesbrood) of andere paddenstoelen
  • 150 milliliter bouillon
  • 80 gram volkoren pasta
  • 1 ui
  • 1 takje tijm
  • knoflook teentje
  • peper en zout
  • Frylight bakspray

Benodigdheden

  • Aluminiumfolie

Bereiden

  1. Snipper de ui en de knoflook. Ontvel de tomaten door ze aan de bovenkant in te kruisen met een scherp mesje en ca. 20 seconden in kokend water te dompelen. Verwijder het vel en snijd ze in blokjes.

  2. Snijd de porcini in plakjes. Lukt het niet om verse te vinden, gebruik dan 20 gram gedroogde porcini, week ze ca. 10 minuten in zoveel heet water dat net onder staan en bewaar het vocht voor in de saus. Andere smaakvolle paddenstoelen, zoals cantharellen of boleten zijn ook een prima alternatief.

  3. Verhit wat Frylight bakspray in een koekenpan, fruit de ui en de knoflook ca. 1-2 minuten en voeg dan de paddenstoelen toe en bak ca. 2 minuten mee. Blus af met de bouillon, voeg de tomatenblokjes en de tijm toe en laat de saus ca. 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Bestrooi de kalfsoesters met peper en zout. Verhit wat Frylight bakspray/olijfolie in een koekenpan en bak de kalfsoesters in ca. 5 minuten rosé, regelmatig keren. Haal de kalfsoesters uit de pan en laat bedekt met aluminiumfolie ca. 5 minuten rusten.

  5. Kook tegelijkertijd de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de pasta met de kalfsoester en lepel hier wat saus overheen en smullen maar :)

Andere recepten

2 personen 20min Vegetarisch

2 personen 30min Vegetarisch