Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Auberginespread op toast

50 min oventijd + 15 minuten

Hapjes

Veganistisch, Vegetarisch

4 personen
Eenvoudig

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

knoflookpers

hakmolen of staafmixer

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.

  2. Prik met een vork gaatjes in de aubergine en gaar hem in 30-45 minuten in de voorverwarmde oven. Keer de aubergine tussendoor een aantal keren om, zodat hij gelijkmatig gaart.

  3. Haal de aubergine uit de oven en laat hem iets afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 160°C.

  4. Smeer de sneetjes brood in met de olijfolie en rooster ze op het ovenrooster 3-5 minuten in de oven.

  5. Halveer intussen de aubergine in de lengte en schraap het vruchtvlees er met een lepel uit.

  6. Doe het auberginevruchtvlees met het limoensap, de knoflook, tahin, het komijnpoeder en sesamzaad in de hakmolen of maal fijn met de staafmixer. Breng de auberginespread op smaak met zout en peper.

  7. Smeer de auberginespread op het geroosterd brood, garneer met korianderblaadjes en granaatappelpitjes. Snijd tot slot de broodjes in 3-4 stukken.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Super Q10

Super Q10

Vermindert de tekenen van het ouder worden

€ 20,50

€ 17,42

Crackers Pompoen

Crackers Pompoen

Pompoen

€ 3,95