Auberginespread op toast
50 min oventijd + 15 minuten
Hapjes
Veganistisch, Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Prik met een vork gaatjes in de aubergine en gaar hem in 30-45 minuten in de voorverwarmde oven. Keer de aubergine tussendoor een aantal keren om, zodat hij gelijkmatig gaart.
Haal de aubergine uit de oven en laat hem iets afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 160°C.
Smeer de sneetjes brood in met de olijfolie en rooster ze op het ovenrooster 3-5 minuten in de oven.
Halveer intussen de aubergine in de lengte en schraap het vruchtvlees er met een lepel uit.
Doe het auberginevruchtvlees met het limoensap, de knoflook, tahin, het komijnpoeder en sesamzaad in de hakmolen of maal fijn met de staafmixer. Breng de auberginespread op smaak met zout en peper.
Smeer de auberginespread op het geroosterd brood, garneer met korianderblaadjes en granaatappelpitjes. Snijd tot slot de broodjes in 3-4 stukken.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.