Frambozenmousse

2 personen 15 min

Let op: Bereidingstijd = 15 minuten + 2 uur voor opstijven.

Ingrediënten

  • 30 centiliter magere yoghurt
  • 200 gram Frambozen
  • 3 eetlepel magere melk
  • 2 gelatineblaadjes
  • 1 citroen, alleen het sap
  • zoetstof (vloeibaar, bijv. Canderel)

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Staafmixer

Bereiden

  1. Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water. Pers de citroen uit. Meng de yoghurt met de zoetstof (naar smaak) en het citroensap.

  2. Houd een aantal frambozen apart voor de garnering. Pureer de overige frambozen in een keukenmachine of met een staafmixer en voeg ze toe aan de yoghurt.

  3. Warm de melk op in een steelpannetje. Knijp de gelatine uit en los op in de lauwe-warme melk. Voeg bij de yoghurt en roer alles goed door elkaar. Giet het mengsel in een longdrinkglas, versier het met enkele frambozen en laat het minstens 2 uur in de koelkast opstijven.

Start nu online met de afslankmethode van NewFysic, ideaal om vanuit huis aan een gezond gewicht te werken!

Ga direct aan de slag