Gepocheerde ossenhaas met witlof en gesmoorde rode-uiensaus
45-50 minuten
Hoofdgerecht
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de witlof in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de bleekselderij in stukken van 5 cm en de knolselderij in ‘frietjes’ van 5 cm.
Verhit voor de rode-uiensaus de olijfolie in een kleine pan en bak de ui, sjalot en knoflook 4-5 minuten.
Voeg de zoetstof en balsamico toe aan het uienmengsel en laat de uien en sjalotjes 4 minuten smoren.
Blus af met 100 ml bouillon en laat 30 minuten met het deksel op de pan zachtjes pruttelen.
Giet intussen 250 ml bouillon in een ovenschaal, doe de knoflook erbij en leg de groenten erin. Gaar de groenten 20 minuten in de oven.
Breng 750 ml bouillon tegen de kook aan in een middelgrote pan. Laat de ossenhaas in de bouillon zakken (ze moeten onderstaan) en pocheer ze in 5-7 minuten tot de gewenste garing.
Haal de ossenhaas uit de bouillon en laat een paar minuten rusten onder aluminiumfolie.
Breng de uiensaus op smaak met zout en peper en serveer samen met de ossenhaas en groenten, ook bestrooid met wat peper en zout.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.