Pittige biefstuksalade

2 personen 25min Vlees gerecht

Heerlijke oosterse biefstuksalade die ook nog eens makkelijk & snel te bereiden is.

Ingredienten

  • 200 gram biefstuk
  • 150 gram peultjes
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 limoen, alleen het sap
  • 2 eetlepels cashewnoten, fijngehakt
  • 1 eetlepel sojasaus less salt (Kikkoman)
  • 1/2 eetlepel vissaus (AH)
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zoetstof
  • handje verse koriander
  • peper en zout

Benodigdheden

  • Grillpan
  • Vergiet
  • Schaal
  • Aluminiumfolie

Bereiden

  1. Begin met het maken van de dressing. Meng het limoensap, de zoetstof, vissaus en sojasaus in een kom tot een dressing. Snijd de rode peper in dunne ringen. Snijd de ui in flinterdunne halve plakjes en roer deze door de dressing.

  2. Kook de peultjes ca. 2 minuten in kokend water. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water.

  3. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de helften in dunne schuine plakken. Meng de komkommer, peultjes en de blaadjes verse koriander in een schaal.

  4. Bestrijk de biefstuk met de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril het vlees in ca. 4-5 minuten medium rare en snijd dan in dunne plakjes. Voeg het vlees toe aan de salade en schep de dressing erdoorheen. Bestrooi met de fijngehakte cashewnoten.

  5. Lekker met een portie zilvervliesrijst of wat sneetjes (geroosterd) volkoren stokbrood (50 gram per persoon).

Andere recepten

2 personen 10min Vegetarisch

2 personen 10min Vegetarisch