Koftaspiesen met chiliyoghurt

Hoofdgerecht

4 personen 30 min Vlees gerecht

Ingrediënten

  • 400 gram extra mager lamsgehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel verse munt, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • 1 theelepel verse rozemarijn, fijngehakt
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • peper en zout
  • 4 meergranen wraps
  • 2 rode uien, in ringen
  • 2 limoenen, in partjes, om erbij te serveren
  • Ingrediënten voor de chiliyoghurt:
  • 200 milliliter Griekse yoghurt 0% vet
  • 2 rode chilipepers, zonder zaden, fijngehakt
  • 2 eetlepels koriander, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • sap van 1 limoen
  • 2 druppels Stevia NewFysic zoetstof
  • peper en zout

Benodigdheden

  • saté spiezen

Bereiden

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Meng het lamsvlees met de ui, kruiden en specerijen en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel in vieren en vorm van elke portie een worstje. Prik door elk worstje een saté prikker. Grill de spiesen in 10-12 minuten. Draai ze af en toe, zodat alle kanten mooi bruin zijn.

  2. Meng alle ingrediënten voor de chiliyoghurt door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de wraps in de magnetron of koekenpan, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Leg een koftaspies op elke tortilla. Vouw de tortilla stevig om de spies en trek zo het worstje eraf. Voeg wat rode ui ringen toe en schep wat chiliyoghurt erover.

    Serveer het geheel met een partje limoen om erover uit te knijpen.

Start nu online met de afslankmethode van NewFysic, ideaal om vanuit huis aan een gezond gewicht te werken!

Ga direct aan de slag