Koftaspiesen met chiliyoghurt

4 personen 30 min Vlees gerecht

Ingrediënten

  • 400 gram extra mager lamsgehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel verse munt, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • 1 theelepel verse rozemarijn, fijngehakt
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • peper en zout
  • 4 meergranen wraps
  • 2 rode uien, in ringen
  • 2 limoenen, in partjes, om erbij te serveren
  • Ingrediënten voor de chiliyoghurt:
  • 200 milliliter Griekse yoghurt 0% vet
  • 2 rode chilipepers, zonder zaden, fijngehakt
  • 2 eetlepels koriander, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • sap van 1 limoen
  • 2 druppels Stevia NewFysic zoetstof
  • peper en zout

Benodigdheden

  • saté spiezen

Bereiden

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Meng het lamsvlees met de ui, kruiden en specerijen en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel in vieren en vorm van elke portie een worstje. Prik door elk worstje een saté prikker. Grill de spiesen in 10-12 minuten. Draai ze af en toe, zodat alle kanten mooi bruin zijn.

  2. Meng alle ingrediënten voor de chiliyoghurt door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de wraps in de magnetron of koekenpan, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Leg een koftaspies op elke tortilla. Vouw de tortilla stevig om de spies en trek zo het worstje eraf. Voeg wat rode ui ringen toe en schep wat chiliyoghurt erover.

    Serveer het geheel met een partje limoen om erover uit te knijpen.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag