Aubergine-‘pizza’ met toppings
20 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Kerf de plakken aubergine aan beide kanten kruislings in en bestrooi met een beetje zout. Dep de plakken aubergine na 5 minuten droog met keukenpapier.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de plakken aubergine in 2 minuten per kant goudbruin. Haal ze uit de pan en bestrooi ze met de za’atar. Bak ze per twee of zet twee koekenpannen op het vuur.
Smeer 2 aubergineplakken in met de hummus en beleg met de feta, rucola en olijven. Bestrooi tot slot met de pompoenpitten.
Smeer de andere 2 auberginehelften met de kruidenkaas, cherrytomaatjes, komkommerlinten en pistachenoten. Breng alle auberginepizza’s op smaak met zout en peper.