Kip-harissa met ovengroenten
40 minuten
Hoofdgerecht
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe alle kruiden voor de harissa in een vijzel en stamp ze fijn.
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika’s en snijd ze in parten. Pel de uien en snijd ze in parten. Verdeel de groenten over de braadslee.
Wrijf de kipfilets met je handen in met 2-3 theelepels harissa (doe eventueel keukenhandschoenen aan).
Leg de kip op de groenten en zet de braadslee in de oven. Gaar de kip in 20-25 minuten in de oven.
Kook intussen de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
Controleer goed of de kip gaar is en zet hem anders nog even terug. Is hij gaar? Serveer hem samen met de ovengroenten en zilvervliesrijst. Eet smakelijk!
Tip: Je maakt meer harissa dan je nodig hebt. Bewaar wat overblijft in een luchtdicht afgesloten potje in de koelkast voor een andere keer.