Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Paella met garnalen

45 minuten minuten

Hoofdgerecht

Vis

2 personen

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

steelpan

grove rasp

ruime koekenpan met deksel

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de bouillon in een steelpan. Doe de kurkuma in een bakje, voeg 2 eetlepels van de bouillon toe en houd zolang apart.

  2. Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees op een grove rasp tot je alleen het vel over hebt. Gooi het vel weg. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de rode peper en puntpaprika en snijd het vruchtvlees van beide in dunne reepjes.

  3. Verwijder de houtige steel van de asperges en snijd ze in stukjes van 3 cm. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in ringetjes.

  4. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de ui in 5 minuten glazig. Voeg de knoflook en het paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee. Voeg de zilvervliesrijst en een scheutje bouillon toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan de tomaat toe en bak die 1-2 minuten.

  5. Doe de rode peper, sperziebonen, asperges en de puntpaprika bij de inhoud in de pan. Schenk de rest van de bouillon erbij, voeg het kurkumapapje toe en breng aan de kook – roer nog even goed door. Leg het deksel op de pan en laat op laag vuur ongeveer 15 minuten zachtjes koken, tot bijna al het vocht is verdampt.

  6. Voeg de garnalen toe en verhit ze 3-5 minuten mee – schep af en toe om.

  7. Snijd de olijven in ringetjes en strooi ze samen met de peterselieblaadjes over de paella. Snijd de limoen in partjes en geef ze erbij.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Omega 3&E

Omega 3&E

Natuurlijke vis-olie

€ 15,50

Crackers Pompoen

Crackers Pompoen

Pompoen

€ 4,25