Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Sardientjes met kruidenrijst

30 minuten

Hoofdgerecht

Vis

2 personen
Regular

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Wokpan

Schone theedoek of keukenpapier

Grillpan

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de helft van de olijfolie in een wokpan en bak de ui en knoflook 3-4 minuten. Doe de rijst en het paprika- en kerriepoeder erbij en bak 1 minuut mee.

  2. Verkruimel het bouillonblokje erboven en schenk er 250 ml water bij. Breng aan de kook en kook de rijst volgens de aangegeven tijd op de instructies van de verpakking.

  3. Haal de helft van de rijst uit de pan, laat goed uitlekken en roer de witte kaas en peterselie erdoor.

  4. Spoel de sardientjes af en dep ze droog met een schone theedoek of keukenpapier. Maak een opening in de sardientjes en vul ze met het rijst-kaasmengsel. Bestrooi met zout en peper.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een grillpan en bak de sardientjes 2-3 minuten per kant, tot ze gaar zijn

  6. Doe de spinazie bij de rijst in de wokpan en laat de spinazie al roerend slinken.

  7. Verdeel de spinazie en rijst over borden, leg de sardientjes erop, gevolgd door de plakjes tomaat. Leg de plakjes citroen erbij om erover uit te knijpen.

  8. TIP: grill de sardientjes op de BBQ.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Super Q10

Super Q10

Vermindert de tekenen van het ouder worden

€ 20,50

Knabbels

Knabbels

Knabbels

€ 3,95