Sardientjes met kruidenrijst
30 minuten
Hoofdgerecht
Vis
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de helft van de olijfolie in een wokpan en bak de ui en knoflook 3-4 minuten. Doe de rijst en het paprika- en kerriepoeder erbij en bak 1 minuut mee.
Verkruimel het bouillonblokje erboven en schenk er 250 ml water bij. Breng aan de kook en kook de rijst volgens de aangegeven tijd op de instructies van de verpakking.
Haal de helft van de rijst uit de pan, laat goed uitlekken en roer de witte kaas en peterselie erdoor.
Spoel de sardientjes af en dep ze droog met een schone theedoek of keukenpapier. Maak een opening in de sardientjes en vul ze met het rijst-kaasmengsel. Bestrooi met zout en peper.
Verhit de rest van de olijfolie in een grillpan en bak de sardientjes 2-3 minuten per kant, tot ze gaar zijn
Doe de spinazie bij de rijst in de wokpan en laat de spinazie al roerend slinken.
Verdeel de spinazie en rijst over borden, leg de sardientjes erop, gevolgd door de plakjes tomaat. Leg de plakjes citroen erbij om erover uit te knijpen.
TIP: grill de sardientjes op de BBQ.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.