Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Portobello “steak” met tofu en couscous

45 minuten

Hoofdgerecht

Vegetarisch

2 personen
Moeilijk
Regular
Reset

Let op, je bekijkt een recept met de fases regular, reset

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Voor de aubergine barbecuesaus

Voor de tofu-marinade

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  2. Snijd de tomaten doormidden, bestrijk de snijvlakken met wat balsamicoazijn.

  3. Prik de aubergine op verschillende plaatsen in met een vork en plaats op de bakplaat in de oven. Zet de bol knoflook ernaast. Laat de aubergine en knoflook ca. 30 minuten garen.

  4. Zet na 10 minuten ook de gehalveerde tomaten in de oven.

  5. Maak dan de tofumarinade: meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Snijd de tofu in twee plakken en bestrijk met de marinade. Laat minimaal 10 minuten intrekken.

  6. Begin dan met de auberginesaus: neem de aubergine uit de oven en verwijder het vel en de steelaanzet. Snijd het vruchtvlees grof en laat in een zeef uitlekken. Duw er met een lepel op om zoveel mogelijk vocht te verwijderen. Knijp 4 teentjes knoflook uit de bol en prak die fijn. Meng de aubergine en de knoflook met de overige ingrediënten voor de barbecuesaus en breng op smaak met wat peper en zout en laat afkoelen.

  7. Maak dan de tomatensaus: Verwijder het vel van de geroosterde tomaten en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe en eventueel een paar druppels balsamicoazijn. Snijd de basilicumblaadjes fijn en roer ze door de tomatensaus.

  8. Kook ondertussen de volkoren couscous; overgiet de couscous met 175 ml kokend water waarin een snufje zout is opgelost, ca 10 minuten afgedekt laten staan en dan met een vork doorroeren om de korrels los te maken.

  9. Neem de tofu uit de marinade en bak in de grillpan ca. 8 minuten tot rondom goudbruin en doorgewarmd.

  10. Besmeer daarna de portobello ’s met wat Frylight bakspray/olijfolie en bak ze in een grillpan ca. 5 minuten.

  11. Maak nu de portobello “burger”: leg een portobello met de bolle kant naar onderen op een bord, leg er de tofu op, wat auberginesaus en tomatensaus, een paar blaadjes rucola en leg de andere portobello er bovenop. Bestrooi met wat za’atar en serveer direct.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

AppetiteControl

AppetiteControl

Weg met de moeilijke momenten!

€ 21,25

MultiV Meno

MultiV Meno

De menopauze hoeft niet vervelend te zijn

€ 25,75