Zalm op een bedje van broccolipuree

4 personen 30 min Vis gerecht

Ingrediënten

  • 160 gram ongekookte volkoren tagliatelle
  • 4 stukken zalmfilet a 100 gram
  • 750 gram brocolli, in roosjes en stronk in plakjes
  • 100 milliliter magere melk
  • Frylight bakspray / 2 theelepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 bosui, in ringen gesneden
  • peper en zout

Benodigdheden

  • blender of keukenmachine

Bereiden

  1. Wrijf de stukken zalm in met zout (niet te veel), peper en de citroensap en laat 10 minuten intrekken.

  2. Kook de broccoli gaar in 4-6 minuten. Giet het water af. Pureer de broccoli samen met de melk in een keukenmachine of blender.

  3. Verhit wat Frylight bakspray/olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook. Voeg vervolgens de broccolipuree toe. Meng de knoflook goed door de puree en warm het geheel door tot het iets dikker wordt. Voeg naar smaak zout en peper toe. Roer tot slot de bosui erdoor.

  4. Bereid ondertussen de volkoren tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Dep de zalm droog met keukenpapier. Verhit wat Frylight bakspray in een andere pan en bak hierin de zalmfilets 6-8 minuten.

  6. Verdeel de broccolipuree over de borden en leg de zalmfilets bovenop de puree. Serveer de volkoren tagliatelle erbij.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag