Kalfsreepjes met romige groentesaus

2 personen 45 min Vlees gerecht

Een heerlijk hoofdgerecht, kalfreepjes met romige groentesaus!

Ingrediënten

  • 2 ongepaneerde kalfsschnitzels (100 gr per stuk)
  • 2 ansjovisfilets
  • 80 gr volkoren pasta (ongekookt)
  • 200 gr oesterzwammen, in reepjes
  • 1 stronk brocolli
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml Alpro cuisine light
  • 50 ml water met een 1/2 tl bouillonpoeder
  • Frylight bakspray / olijfolie
  • Zout en peper

Bereiden

  1. Snijd alle groenten in kleine stukjes, de broccoli in kleine roosjes en de geschilde stronk van de broccoli in kleine stukjes. Hak de knoflook en de ansjovis fijn en snijd de schnitzel in dunne reepjes.

  2. Doe wat Frylight bakspray / olijfolie in een koekenpan en laat warm worden. Bak de schnitzel reepjes en laat licht kleuren. Breng op smaak met wat zout en peper. Haal het vlees uit de pan, maak de pan schoon en zet terug op het vuur.

  3. Breng 400 ml water aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar. Doe opnieuw wat Frylight bakspray / olijfolie in de pan en roerbak de groenten op hoog vuur. Blijf goed roeren en voeg als de groenten beginnen te kleuren de knoflook toe.

  4. Draai het vuur laag en blus af met de bouillon en de Alpro cuisine light. Voeg als de saus dik begint te worden het vlees toe en roer het geheel goed door. Giet de pasta af en spoel onder een hete kraan af. Verdeel de pasta over twee warme borden en schep het groenten mengsel er overheen.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag