Tonijnsteaks met basilicumsaus

2 personen 15 min Vis gerecht

Ingrediënten

  • 2 tonijnsteaks a 100 gram
  • Frylight bakspray / 2 eetlepels olijfolie
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 6 tomaten, in vieren
  • 2 rode paprika's, in stukjes
  • 1 zak veldsla
  • 25 verse basilicumblaadjes
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 eetlepels magere kwark

Benodigdheden

  • vijzel

Bereiden

  1. Wrijf de tonijnsteaks in met wat olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Verhit in een pan wat Frylight bakspray/olijfolie en schroei de tonijnsteaks ongeveer 1 minuut aan beide kanten, zodat de steak van binnen rauw blijft.

  2. Meng de tomaten, veldsla, paprika en 10 basilicumblaadjes in een kom. Roer er een eetlepel olijfolie en de helft van het citroensap door.

  3. Stamp de overige basilicumblaadjes fijn in een vijzel en meng de basilicumpuree met de magere kwark. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en citroensap.

  4. Verdeel de salade over 2 borden. Leg op elk bord een tonijnsteak en schep de basilicumsaus erover.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag