Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Tonijnsteaks met basilicumsaus

15 minuten

Hoofdgerecht

Vis

2 personen
Gemiddeld
BackOnTrack

Let op, je bekijkt een recept van de back-on-track fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

vijzel

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Wrijf de tonijnsteaks in met wat olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Verhit in een pan olijfolie en schroei de tonijnsteaks ongeveer 1 minuut aan beide kanten, zodat de steak van binnen rauw blijft.

  2. Meng de tomaten, veldsla, paprika en 10 basilicumblaadjes in een kom. Roer er een eetlepel olijfolie en de helft van het citroensap door.

  3. Stamp de overige basilicumblaadjes fijn in een vijzel en meng de basilicumpuree met de magere kwark. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en citroensap.

  4. Verdeel de salade over 2 borden. Leg op elk bord een tonijnsteak en schep de basilicumsaus erover.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Crackers Pompoen

Crackers Pompoen

Pompoen

€ 3,95

Synbioticum

Synbioticum

Voor een optimale darmwerking

€ 24,70