Slanke pannacota

2 personen 30 minuten + 2 uur in de koelkast min

Dit pannacota recept, is naast dat hij heerlijk is ook nog eens NewFysic proof! Een echte eye catcher voor een etentje met vrienden.

Ingrediënten

  • 250 gram verse aardbeien
  • 200 milliliter karnemelk
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 1,5 limoen
  • 25 milliliter water
  • 5 gram zoetstof
  • 1 eetlepel verse munt, gehakt
  • 1 theelepel vloeibare margarine (om de vormpjes in te vetten)

Benodigdheden

  • Puddingvormpjes of glaasjes + staafmixer

Bereiden

  1. Week de gelatine in ruim koud water. Bewaar 1 eetlepel limoensap en breng in een pan de rest van het sap met de rasp van 1 limoen en 25 ml water aan de kook.

  2. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los deze op in het warme limoenvocht nadat je deze van het vuur hebt gehaald. Laat dit mengsel een beetje afkoelen en roer dan de karnemelk en zoetstof erdoor. Laat dit verder afkoelen tot het geleiachtige wordt.

  3. Vet de puddingvormpjes in en schenk de karnemelkmassa erin. Laat de puddinkjes ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.

  4. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de ene helft in stukjes en pureer de andere helft. Schep die met de rest van de geraspte limoenschil, munt en 1 eetlepel limoensap in een kom door elkaar. Laat dit mengsel een halfuurtje staan.

  5. Keer de karnemelkpuddinkjes om op twee kleine bordjes en schep het aardbeienmengsel eroverheen. Tip: als de puddinkjes niet meteen loskomen zet ze dan heel even in een bak met heet water.

Start nu online met de afslankmethode van NewFysic, ideaal om vanuit huis aan een gezond gewicht te werken!

Ga direct aan de slag