Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Sushi-burgers met zalm, komkommer en kappertjes

90 minuten

Voorgerecht

Vis

6 personen
Gemiddeld
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Voor de kurkumasaus:

Tools

Muffinbakvorm met 6 holtes

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 6 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Kook de bruine ronde rijst volgens de instructies op de verpakking. Roer de rijstazijn erdoor en laat helemaal afkoelen (dit duurt ongeveer 1,5 uur).

  2. Verdeel de rijst over de muffinbakvorm en druk goed aan met een lepel. Zet even in de koelkast.

  3. Maak intussen de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.

  4. Snijd de zalmfilet in kleine blokjes en doe ze in een kom. Schil en rasp de gember en schep die samen met de sesamolie door de zalmblokjes.

  5. Halveer de komkommer en schaaf met behulp van een kaasschaaf of mandoline in lange slierten. Snijd de lente-ui in ringetjes.

  6. Haal de rijst voorzichtig uit de muffinbakvorm en leg ze met de brede kant naar boven op een plank. Smeer ze in met de kurkumasaus. Leg daarbovenop de zalm, gevolgd door een dubbelgevouwen komkommersliert, de lente-ui en kappertjes. Bestrooi ze tot slot met sesamzaad en waterkers.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Knabbels

Knabbels

Knabbels

€ 3,95

MultiV Max +

MultiV Max +

Krachtige ondersteuning

€ 25,75