Tips voor blijvende motivatie 💪🏼

22 februari 2024

Tips voor blijvende motivatie 💪🏼

Ken je dat gevoel dat je vol goede moed aan iets begint, maar na verloop van tijd je motivatie begint te verliezen? Het kan lastig zijn om gemotiveerd te blijven, maar het is zeker mogelijk. In deze blog delen we tips om jezelf gemotiveerd te houden.

 

 • Stel duidelijke doelen

Om gemotiveerd te blijven, is het belangrijk om duidelijke en haalbare doelen te stellen. Dit helpt je om een helder beeld te krijgen van wat je wilt bereiken en motiveert je om actie te ondernemen.

 • Visualiseer succes

Visualisatie is een krachtig hulpmiddel om jezelf gemotiveerd te houden. Neem regelmatig de tijd om jezelf voor te stellen hoe het voelt om je doelen te bereiken. Zie jezelf succesvol zijn en geniet van dat gevoel. Dit zal je motivatie versterken en je helpen om gefocust te blijven op je doelen.

 • Verdeel een groot doel in kleine stapjes

Grote doelen kunnen overweldigend lijken, waardoor je motivatie kan afnemen. Breek ze daarom op in kleinere taken. Dit maakt het behalen van je doelen haalbaarder en zorgt ervoor dat je regelmatig successen kunt vieren, wat je motivatie een boost geeft.

 • Zoek inspiratie

Om gemotiveerd te blijven, is het belangrijk om geïnspireerd te blijven. Zoek naar inspirerende verhalen, quotes, boeken of mensen die je motiveren en je helpen om gefocust te blijven op je doelen. Dit kan je energie en vastberadenheid vergroten.

 • Houd een positieve mindset

Een positieve mindset is essentieel om gemotiveerd te blijven. Richt je op wat goed gaat en wees niet te streng voor jezelf als dingen niet gaan zoals gepland. Leer van de tegenslagen en zie dit juist als kansen om jezelf te ontwikkelen. Blijf geloven in jezelf.

 • Beloon jezelf

Het belonen van jezelf voor het behalen van mijlpalen is een geweldige manier om jezelf gemotiveerd te houden. Plan beloningen in voor elke stap die je zet in de richting van je doelen. Dit geeft je iets om naar uit te kijken en motiveert je om door te gaan, zelfs als het moeilijk wordt.

 • Zoek ondersteuning

Het is belangrijk om een kring van mensen om je heen te hebben die je aanmoedigen en steunen in je reis naar succes. Deel je doelen met vrienden, familie of collega’s en vraag om hun hulp wanneer je het nodig hebt. Samen kun je elkaar motiveren om door te gaan.

 • Wees Flexibel

Soms zul je je plannen moeten aanpassen. Wees flexibel en pas je aan wanneer dat nodig is. Laat je niet ontmoedigen door tegenslagen. Blijf je richten op je doelen en wees bereid om de nodige aanpassingen te maken om alsnog je doelen te bereiken. 

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

 • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
 • Coaching
 • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen