Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

“Appeltaart” dessert (kaneelijs met gestoofde appelstukjes)

20 minuten

Nagerecht

Vegetarisch

2 personen

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

IJsmachine of laag plastic bakje en vriezer

IJstang

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm het appelsap met het kaneelstokje en laat ca. 10 minuten op laag vuur trekken. Verwijder het kaneelstokje en voeg 2 theelepels zoetstof, het vanille-extract en de magere melk toe. Laat afkoelen. Maak er ijs van door het mengsel in de ijsmachine op te laten vriezen (ca. 40 minuten) of door het mengsel in een laag bakje in de vriezer te zetten en elk half uur met een vork door te roeren (ca. 3 uur).

  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Meng 1 theelepel zoetstof met ½ theelepel kaneel. Verhit wat Frylight bakspray in een koekenpan en bak de appelblokjes op laag vuur ca. 8 minuten.

  3. Draai het vuur uit en voeg het zoetstof/kaneelmengsel toe, roer goed door en laat iets afkoelen. Maak met de ijstang bolletjes van het ijs, serveer in een mooie coupe of op een bordje met wat van de lauwwarme appelblokjes erbij.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Purify 500ml

Purify 500ml

Weg met de afvalstoffen!

€ 25,50

Knabbels

Knabbels

Knabbels

€ 3,75