“Appeltaart” dessert (kaneelijs met gestoofde appelstukjes)
20 minuten
Nagerecht
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm het appelsap met het kaneelstokje en laat ca. 10 minuten op laag vuur trekken. Verwijder het kaneelstokje en voeg 2 theelepels zoetstof, het vanille-extract en de magere melk toe. Laat afkoelen. Maak er ijs van door het mengsel in de ijsmachine op te laten vriezen (ca. 40 minuten) of door het mengsel in een laag bakje in de vriezer te zetten en elk half uur met een vork door te roeren (ca. 3 uur).
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Meng 1 theelepel zoetstof met ½ theelepel kaneel. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de appelblokjes op laag vuur ca. 8 minuten.
Draai het vuur uit en voeg het zoetstof/kaneelmengsel toe, roer goed door en laat iets afkoelen. Maak met de ijstang bolletjes van het ijs, serveer in een mooie coupe of op een bordje met wat van de lauwwarme appelblokjes erbij.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.