Aubergine-maaltijdsoep met pita
Bereidingstijd 10-15 Oventijd 20-25 minuten
Hoofdgerecht
Veganistisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 190 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel de aubergine, tomaat en knoflook over de bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Voeg de oregano toe en schep goed om. Rooster dit alles 20-25 minuten in de oven.
Rooster de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking en snijd ze in vieren.
Haal de groentes uit de oven. Druk de knoflook uit zijn velletje en doe samen met de helft van de aubergine, de tomaat, tomatenblokjes, linzen en groentebouillon in een pan. Breng aan de kook, laat 2 minuten koken, haal dan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over kommen, voeg de bewaarde blokjes aubergine toe en bestrooi rijkelijk met tuinkers.
Tip: Je kunt de pitabroodjes ook weglaten en ze vervangen door geroosterde kikkererwten. Schep 200 gram kikkererwten om met ½ eetlepel ras el hanout en 1 eetlepel olijfolie. Eventueel kun je nog wat knoflookpoeder toevoegen. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25 minuten op 200 °C in de oven – schep ze na 15 minuten om.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.