Courgette ratatouille met kabeljauw uit de oven
25 minuten
Hoofdgerecht
Vis
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalot, 1 teentje knoflook en de gember klein. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Kruid de kabeljauw met wat peper, zout en gedroogde dille.
Verhit wat olijfolie en bak de champignons samen met het sjalotje, verse gember en het teentje knoflook ca. 4 minuten op middelhoog vuur. Leg dit vervolgens als een bedje in een ovenschaal met bovenop de kabeljauw en gaar in ca. 15 minuten in de oven.
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in ca. 10-12 minuten gaar. Was ondertussen de courgette en halveer deze in de lengte en snijd vervolgens in plakken. Pel de ui en de knoflook en snijd deze klein. Was de tomaten en snijd deze in blokjes en halveer de olijven.
Verwarm de olijfolie en fruit hierin de ui met de knoflook glazig. Voeg de blokjes tomaat, de courgette, de olijven, Provençaalse kruiden en wat peper hieraan toe en smoor de groente in ca. 5 minuten gaar. Serveer de groente met de kabeljauw en een portie zilvervliesrijst.