Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Eierpannenkoeken met witte asperges

25-30 minuten

Hoofdgerecht

Vegetarisch

3 personen
Eenvoudig

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 3 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Schil de asperges met een dunschiller en verwijder de harde uiteinden.

  2. Breng water aan de kook, doe de asperges erin en kook ze 5 minuten met het deksel op de pan. Draai dan het vuur uit en laat de asperges zo 10 minuten staan (ze garen dan nog een beetje door).

  3. Kook intussen de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.

  4. Doe de eieren, de helft van de peterselie en melk in een kom en klop de eieren los.

  5. Verhit een scheutje olijfolie in een kleine koekenpan met deksel en bak met een kwart van het eimengsel een mooie dunne eierpannenkoek. Herhaal met de rest van het beslag; je kunt ook twee koekenpannen tegelijk gebruiken.

  6. Breng intussen een pan water aan de kook, doe de doperwten erin en blancheer ze 2-3 minuten.

  7. Roer de rest van de peterselie en limoenrasp door de rijst.

  8. Breng de hüttenkäse op smaak met zout en peper.

  9. Smeer iedere eierpannenkoek in met de hüttenkäse. Verdeel de rijst erover, leg de sla en asperges erop en bestrooi met de doperwten. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Synbioticum

Synbioticum

Voor een optimale darmwerking

€ 23,50