Beef wokschotel met oestersaus

2 personen tijd voor marineren + 20 min Vlees gerecht

Ingrediënten

  • 80 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels Kikkoman sojasaus less salt
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel maïzena
  • 200 gram bieflapjes, in dunne reepjes
  • Frylight bakspray / 1 theelepel olijfolie
  • 1 ui, in ringen
  • 100 gram shii-take, in dunne plakken
  • 75 gram peultjes, gehalveerd
  • 2 eetlepels oestersaus

Bereiden

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer in een kom de sambal en maïzena door 1 eetlepel oestersaus. Schep de reepjes vlees erdoor en laat ze marineren (hoe langer de smaken kunnen intrekken, hoe beter).

  2. Verhit wat Frylight bakspray/olijfolie in een pan. Roerbak de biefreepjes op hoog vuur in 3 minuten. Schep ze vervolgens uit de pan en laat rusten.

  3. Roerbak de ui, shii-take en peultjes in 2-3 minuten en voeg dan de oestersaus, 3 eetlepels water en 1 eetlepel sojasaus toe en verwarm het geheel nog 5 minuten.

  4. Schep het vlees door de groentesaus en warm alles goed door. Verdeel de rijst over 2 borden en schep de saus erover.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag