Biefstukmaaltijdsalade met slanke pesto

2 personen 25 min Vlees gerecht

Ingrediënten

  • 200 gram champignons, in vieren
  • 1 grote gele paprika, zaadlijsten verwijderd, in grote platte stukken
  • 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in grote platte stukken
  • Frylight bakspray / 1 theelepel olijfolie
  • 200 gram biefstuk van de haas
  • 80 gram volkoren penne
  • peper en zout
  • Ingrediënten voor de pesto:
  • 3 handenvol verse basilicum, en extra voor garnering
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels pompoenzaad
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels sinaasappelsap, vers geperst
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout

Benodigdheden

  • aluminiumfolie
  • keukenmachine

Bereiden

  1. Leg de stukken paprika met het vel naar boven onder een hete grill tot het vel zwart is. Dek ze af met een theedoek en laat afkoelen. Trek het vel van de paprika’s af en hak het vruchtvlees in stukjes.

  2. Verhit wat Frylight bakspray/olijfolie in een koekenpan. Schroei de biefstuk op hoog vuur aan beide kanten dicht. Zet het vuur daarna lager en bak de biefstuk samen met de champignons nog 2-3 minuten aan beide kanten tot de biefstuk mooi rosé is. Laat de biefstuk 5 minuten rusten in aluminiumfolie, en snij daarna het vlees in plakjes. Breng op smaak met wat zout en peper.

  3. Maak de pesto door de blaadjes basilicum, knoflook en pompoenzaadjes fijn te malen in een keukenmachine. Laat de machine draaien en schenk dan de olie, het sinaasappel- en citroensap erbij. Voeg wat zout en peper toe.

  4. Kook intussen de volkoren penne gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de penne uitlekken en meng de pesto erdoor. Voeg de paprika’s, plakjes biefstuk, champignons en blaadjes basilicum toe aan de pasta en meng het geheel goed door elkaar. Garneer eventueel met wat blaadjes basilicum.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag