Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Couscous met zalmspiesjes

50 minuten

Hoofdgerecht

Vis

2 personen
Gemiddeld
Regular
Reset

Let op, je bekijkt een recept met de fases regular, reset

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

knoflookpers

satéprikkers

grillpan

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Doe de zalm in een kom samen met de helft van de knoflook, de helft van de dille, rasp en sap van ½ limoen en de olijfolie. Schep om en laat 30 minuten marineren.

  2. Kook intussen de couscous volgens de instructies op de verpakking en voeg een bouillonblokje toe voor extra smaak.

  3. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoliroosjes in ongeveer 4 minuten gaar.

  4. Verhit een grillpan. Rijg de zalmblokjes aan satéprikkers en gril ze 4-5 minuten, tot de zalm gaar is maar nog wel glazig – draai regelmatig.

  5. Maak intussen de saus: meng de magere kwark met de rest van de knoflook en dille.

  6. Snijd de halve limoen in plakjes.

  7. Schep de couscous om met de broccoli, cherrytomaatjes en zongedroogde tomaatjes, en breng op smaak met zout en peper.

  8. Verdeel de couscoussalade over borden en leg de zalmspiesjes erbij. Lepel er wat knoflook-yoghurtsaus op en geef de plakjes limoen erbij.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Super Q10

Super Q10

Vermindert de tekenen van het ouder worden

€ 20,50

MultiV Meno

MultiV Meno

De menopauze hoeft niet vervelend te zijn

€ 25,75