Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Bloemkoolpizza met verse groenten en tonijn

45 minuten

Hoofdgerecht

Vis

2 personen
Gemiddeld
BackOnTrack

Let op, je bekijkt een recept van de back-on-track fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Pizzabodem:

Pizzatopping:

Tools

Keukenmachine/staafmixer

Bakplaat

Bakpapier

Theedoek

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze in ca. 5 á 6 minuten gaar. Laat afkoelen en doe het geheel in de keukenmachine. Blender kort totdat deze op rijstkorrels lijken. Doe het geheel in een theedoek en knijp al het water er goed uit.

  2. Mix de bloemkool samen met de eieren, kruiden, peper en zout. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het geheel uit over de plaat en zet in de oven voor ca. 25 minuten. Snijd ondertussen de groenten in schijfjes of reepjes. Haal de bodem uit de oven en verspreid de tomatenpuree hierover.

  3. Vervolgens beleg je de pizzabodem met de stukjes groenten en de tonijn. Zet de pizza dan nogmaals in de oven voor ca. 10 minuten en zet hem op de roosterstand. Strooi uit de oven direct wat verse basilicum of rucola over de pizza.

  4. Tip:
    Deze pizza is ook lekker met gerookte kipreepjes.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Crackers Pompoen

Crackers Pompoen

Pompoen

€ 3,95

Vakantiepakket groot

Vakantiepakket groot

Lekker genieten van eten en drinken

€ 54,00

Meer info