Bloemkoolpizza met verse groenten en tonijn

2 personen 45min Vis gerecht

Een héérlijke pizza gemaakt van bloemkool met verse groenten en tonijn.

Ingredienten

  • Pizzabodum:
  • 700 gr bloemkool
  • 2 kleine eieren
  • verse Italiaanse kruiden, zout en peper
  • Pizzatopping:
  • 150 gr champignons
  • 1 blikje tonijn (op water 160 gr)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • verse basilicum of rucola sla (50 gr)
  • eventueel Zwitserse strooikaas, naar smaak

Benodigdheden

  • Keukenmachine/staafmixer
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Theedoek

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze in ca. 5 á 6 minuten gaar. Laat afkoelen en doe het geheel in de keukenmachine. Blender kort totdat deze op rijstkorrels lijken. Doe het geheel in een theedoek en knijp al het water er goed uit.

  2. Mix de bloemkool samen met de eieren, kruiden, peper en zout. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het geheel uit over de plaat en zet in de oven voor ca. 25 minuten. Snijd ondertussen de groenten in schijfjes of reepjes. Haal de bodem uit de oven en verspreid de tomatenpuree hierover.

  3. Vervolgens beleg je de pizzabodem met de stukjes groenten en de tonijn. Zet de pizza dan nogmaals in de oven voor ca. 10 minuten en zet hem op de roosterstand. Strooi uit de oven direct wat verse basilicum of rucola over de pizza.

  4. Tip:
    Deze pizza is ook lekker met gerookte kipreepjes.

Andere recepten

2 personen 10 minuten en 4-6 uur in de vriezermin Vegetarisch

2 personen 15min Vis