Gegrilde tonijn met citrusdressing en groene salsa

2 personen 25 min Vis gerecht

Lekker met volkoren couscous.

Ingrediënten

  • 2 tonijn moten (ca. 150 gr per stuk)
  • 1 sinaasappel
  • 1 grapefruit
  • 1 limoen
  • ½ koriander bosje
  • ½ peterselie bosje
  • ½ munt bosje
  • 1 theelepel kappertjes
  • 2 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Benodigdheden

  • Grillpan
  • Bakpapier
  • Zesteur (citroenschilrasp) of fijne rasp
  • Staafmixer

Bereiden

  1. Boen de sinaasappel en limoen schoon. Trek met een zesteur de schil in dunne streepjes (of rasp de schil er af met een fijne rasp). Pers de limoen uit. Schil de sinaasappel en de grapefruit heel dik, zodat het buitenste velletje van de vruchten ook mee geschild wordt. Snijd met een scherp mesje het vruchtvlees tussen de velletjes uit. Vang het er uit lopende sap op.

  2. Hak de blaadjes van de peterselie, koriander en munt heel fijn (of pureer ze met de staafmixer) en meng met 2 eetlepel olijfolie en 1 ½ eetlepel limoensap. Breng het sap van de rest van de limoen en het uitgelekte vocht van de sinaasappel en grapefruit aan de kook, en voeg de zestes toe. Laat 1 minuut zachtjes koken en zet het vuur dan uit. Voeg dan de partjes sinaasappel en grapefruit toe en meng met het sap.

  3. Kruid de tonijnmoten met peper en zout en bespray ze licht met Frylight bakspray. Laat een grillpan flink heet worden op hoog vuur, en bak de tonijnmoten om en om in ca. 4 minuten rosé. Serveer de tonijnmoot op een bord met wat groene salsa en de citrussalade. En garneer nog met wat kappertjes.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag