Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Gegrilde tonijn met citrusdressing en groene salsa

25 minuten

Hoofdgerecht

Vis

2 personen

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Grillpan

Bakpapier

Zesteur (citroenschilrasp) of fijne rasp

Staafmixer

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Boen de sinaasappel en limoen schoon. Trek met een zesteur de schil in dunne streepjes (of rasp de schil er af met een fijne rasp). Pers de limoen uit. Schil de sinaasappel en de grapefruit heel dik, zodat het buitenste velletje van de vruchten ook mee geschild wordt. Snijd met een scherp mesje het vruchtvlees tussen de velletjes uit. Vang het er uit lopende sap op.

  2. Hak de blaadjes van de peterselie, koriander en munt heel fijn (of pureer ze met de staafmixer) en meng met 2 eetlepel olijfolie en 1 ½ eetlepel limoensap. Breng het sap van de rest van de limoen en het uitgelekte vocht van de sinaasappel en grapefruit aan de kook, en voeg de zestes toe. Laat 1 minuut zachtjes koken en zet het vuur dan uit. Voeg dan de partjes sinaasappel en grapefruit toe en meng met het sap.

  3. Kruid de tonijnmoten met peper en zout en bespray ze licht met Frylight bakspray. Laat een grillpan flink heet worden op hoog vuur, en bak de tonijnmoten om en om in ca. 4 minuten rosé. Serveer de tonijnmoot op een bord met wat groene salsa en de citrussalade. En garneer nog met wat kappertjes.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Schakelprogramma

Schakelprogramma

Eenvoudig afbouwen

€ 28,00

Meer info
MultiV Max

MultiV Max

Hoogwaardige en optimaal gebalanceerde multi

€ 24,00