Gegrilde tonijn met citrusdressing en groene salsa
25 minuten
Hoofdgerecht
Vis
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Boen de sinaasappel en limoen schoon. Trek met een zesteur de schil in dunne streepjes (of rasp de schil er af met een fijne rasp). Pers de limoen uit. Schil de sinaasappel en de grapefruit heel dik, zodat het buitenste velletje van de vruchten ook mee geschild wordt. Snijd met een scherp mesje het vruchtvlees tussen de velletjes uit. Vang het er uit lopende sap op.
Hak de blaadjes van de peterselie, koriander en munt heel fijn (of pureer ze met de staafmixer) en meng met 2 eetlepel olijfolie en 1 ½ eetlepel limoensap. Breng het sap van de rest van de limoen en het uitgelekte vocht van de sinaasappel en grapefruit aan de kook, en voeg de zestes toe. Laat 1 minuut zachtjes koken en zet het vuur dan uit. Voeg dan de partjes sinaasappel en grapefruit toe en meng met het sap. Bereid ondertussen de couscous.
Kruid de tonijnmoten met peper en zout en bespray ze licht met Frylight bakspray. Laat een grillpan flink heet worden op hoog vuur, en bak de tonijnmoten om en om in ca. 4 minuten rosé. Serveer de tonijnmoot en couscous op een bord met wat groene salsa en de citrussalade. En garneer nog met wat kappertjes.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.