Bleekselderij-venkel salade met olijven
20 minuten
Bijgerecht, Voorgerecht
Veganistisch, Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Hak de olijven grof. Maak de witlofbladen los. Snijd de bleekselderij in stukken. Maak de venkel schoon, snijd overlangs doormidden, verwijder het hart en snijd de venkel in zo dun mogelijke plakken. Schil de sinaasappel heel dik zodat er geen vlies meer aan de buitenkant zit. Snijd de sinaasappel overdwars in plakken.
Breng ruim water aan de kook en blancheer de witlofbladen in een minuut gaar en schep ze uit de pan. De groente even kort onderdompelen in ijskoud water om de garing te stoppen en vervolgens uit laten lekken.
Blancheer in dezelfde pan daarna de bleekselderij ca. 2 minuten en de venkel 1 minuut en dompel ook die onder in koud water en laat ze uitlekken. Maak een dressing van olijfolie en citroensap, vermeng met de olijven en kappertjes. Schik op een schaal de groentesoorten en de sinaasappel, besprenkel met de marinade en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en verse basilicum.
Tip:
Lekker bij een geroosterd stukje kip of vis.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.