Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Bleekselderij-venkel salade met olijven

20 minuten

Bijgerecht, Voorgerecht

Veganistisch, Vegetarisch

2 personen
Gemiddeld
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Schaal

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Hak de olijven grof. Maak de witlofbladen los. Snijd de bleekselderij in stukken. Maak de venkel schoon, snijd overlangs doormidden, verwijder het hart en snijd de venkel in zo dun mogelijke plakken. Schil de sinaasappel heel dik zodat er geen vlies meer aan de buitenkant zit. Snijd de sinaasappel overdwars in plakken.

  2. Breng ruim water aan de kook en blancheer de witlofbladen in een minuut gaar en schep ze uit de pan. De groente even kort onderdompelen in ijskoud water om de garing te stoppen en vervolgens uit laten lekken.

  3. Blancheer in dezelfde pan daarna de bleekselderij ca. 2 minuten en de venkel 1 minuut en dompel ook die onder in koud water en laat ze uitlekken. Maak een dressing van olijfolie en citroensap, vermeng met de olijven en kappertjes. Schik op een schaal de groentesoorten en de sinaasappel, besprenkel met de marinade en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en verse basilicum.

  4. Tip:
    Lekker bij een geroosterd stukje kip of vis.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

MultiV Max

MultiV Max

Hoogwaardige en optimaal gebalanceerde multi

€ 25,75

Smart Digest Max

Smart Digest Max

Vernieuwde, nog betere samenstelling.

€ 17,50