Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Boerenkool-sinaasappelsalade met yoghurtdressing

20 minuten

Voorgerecht

Vegetarisch

2 personen
Eenvoudig

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Bakplaat

Bakpapier

Knoflookpers

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Doe de rodekool in een kom, samen met een snuf zout en de rasp en het sap van de sinaasappel. Zet apart.

  3. Pel en snijd de bloedsinaasappel en grapefruit in plakken.

  4. Doe de boerenkool in een kom en schep om met de olijfolie en komijn. Verdeel dit over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster 5-7 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. Meng de yoghurt met 1 teen knoflook en kardemom, plus wat zout en peper.

  6. Verdeel de boerenkool over 2 borden, gevolgd door de rodekool en plakken bloedsinaasappel en grapefruit. Strooi de granaatappelpitjes en pompoenpitten erover en breng de salade eventueel nog op smaak met zout en peper. Serveer en geef de yoghurt-kardemomdressing erbij.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Smart Digest Max

Smart Digest Max

Vernieuwde, nog betere samenstelling.

€ 17,50

€ 14,87

Knabbels

Knabbels

Knabbels

€ 3,95