Frisse komkommersoep met Hollandse garnalen
10 minuten
Voorgerecht
Vis
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en haal met behulp van een lepel de zaadlijsten eruit. Hak de komkommer in grove stukken.
Pel de sjalot en hak in grove stukken.
Doe de komkommer, sjalot, het gemberpoeder en de dragon in de keukenmachine en maal tot een gladde soep. Heb je geen keukenmachine? Je kunt ook een staafmixer of blender gebruiken.
Voeg de olijfolie, azijn en yoghurt toe en mix nog eens. Breng de komkommersoep op smaak met zout en peper.
Schep de soep in 2 kleine glaasjes of kommetjes en verdeel de Hollandse garnalen, lente-ui en rode peper erover.