Frambozenmousse met meringue
60 min wachttijd + 40 minuten
Nagerecht
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
Verwarm het citroensap in een steelpan. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze oplossen in het citroensap. Laat vervolgens afkoelen.
Pureer 6 frambozen door de yoghurt in de hakmolen of doe dit met een staafmixer. Roer vervolgens het gelatinemengsel erdoor.
Klop de eiwitten flink stijf in een brandschone kom en voeg halverwege het kloppen beetje voor beetje de zoetstof toe.
Schep de helft van het eiwit door de yoghurt en meng goed. Schep dit mengsel in 2 mooie glazen en zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Doe de rest van het opgeklopte eiwit in een spuitzak en maak kleine toefjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de meringuetoefjes in ongeveer 20 minuten krokant en laat ze afkoelen in de oven.
Garneer de mousse met frambozen, toefjes meringue en fijngehakte pistachenootjes.
Tip: Heb je geen spuitzak? Je kunt het eiwit ook in een plastic diepvrieszakje doen en een puntje eraf knippen.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.