Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Frambozenmousse met meringue

60 min wachttijd + 40 minuten

Nagerecht

Vegetarisch

2 personen
Gemiddeld

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

bakplaat

bakpapier

steelpan

hakmolen of staafmixer

elektrische mixer

brandschone kom

spuitzak (eventueel met geribbeld spuitmondje)

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.

  3. Verwarm het citroensap in een steelpan. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze oplossen in het citroensap. Laat vervolgens afkoelen.

  4. Pureer 6 frambozen door de yoghurt in de hakmolen of doe dit met een staafmixer. Roer vervolgens het gelatinemengsel erdoor.

  5. Klop de eiwitten flink stijf in een brandschone kom en voeg halverwege het kloppen beetje voor beetje de zoetstof toe.

  6. Schep de helft van het eiwit door de yoghurt en meng goed. Schep dit mengsel in 2 mooie glazen en zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.

  7. Doe de rest van het opgeklopte eiwit in een spuitzak en maak kleine toefjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de meringuetoefjes in ongeveer 20 minuten krokant en laat ze afkoelen in de oven.

  8. Garneer de mousse met frambozen, toefjes meringue en fijngehakte pistachenootjes.

  9. Tip: Heb je geen spuitzak? Je kunt het eiwit ook in een plastic diepvrieszakje doen en een puntje eraf knippen.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

MultiV Max

MultiV Max

Hoogwaardige en optimaal gebalanceerde multi

€ 25,75

MenoFysic

MenoFysic

Voor vrouwen van 40+

€ 30,50