Freekehsalade met geroosterde paprika
30 minuten
Voorgerecht
Veganistisch, Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Spoel de freekeh in een vergiet en kook in ruim water met een snuf zout in ca. 12 minuten gaar. Giet af, laat goed uitlekken en laat daarna goed afkoelen.
Rooster de paprika’s en de aubergine op de barbecue (hoog boven de kolen) of in de oven op 180° C in ca. 45 minuten gaar. Laat 10 minuten afkoelen en pel het vel van de paprika’s en snijd ze in blokjes.
Snijd de aubergine doormidden, verwijder het vel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de kruiden, pluk de blaadjes eraf en snijd de kruiden fijn. Halveer de kerstomaatjes. Snipper de peper heel fijn.
Maak een dressing van de azijn, mosterd, olijfolie en wat druppels zoetstof. Snipper de ui en snijd de courgette in kleine blokjes.
Bespray een koekenpan met wat Frylight bakspray en fruit de ui en de courgetteblokjes ca. 5 minuten. Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar, druppel de dressing erover en garneer met de Oost-Indische kersbloemen.
Tip:
Voor een volwaardige maaltijd kunt u nog 60 gram noten/zaden naar keuze toevoegen aan deze salade (30 gram per persoon).
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.