Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Freekehsalade met geroosterde paprika

30 minuten

Voorgerecht

Veganistisch, Vegetarisch

2 personen
Gemiddeld
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Grillpan of barbecue

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Spoel de freekeh in een vergiet en kook in ruim water met een snuf zout in ca. 12 minuten gaar. Giet af, laat goed uitlekken en laat daarna goed afkoelen.

  2. Rooster de paprika’s en de aubergine op de barbecue (hoog boven de kolen) of in de oven op 180° C in ca. 45 minuten gaar. Laat 10 minuten afkoelen en pel het vel van de paprika’s en snijd ze in blokjes.

  3. Snijd de aubergine doormidden, verwijder het vel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de kruiden, pluk de blaadjes eraf en snijd de kruiden fijn. Halveer de kerstomaatjes. Snipper de peper heel fijn.

  4. Maak een dressing van de azijn, mosterd, olijfolie en wat druppels zoetstof. Snipper de ui en snijd de courgette in kleine blokjes.

  5. Bespray een koekenpan met wat Frylight bakspray en fruit de ui en de courgetteblokjes ca. 5 minuten. Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar, druppel de dressing erover en garneer met de Oost-Indische kersbloemen.

  6. Tip:
    Voor een volwaardige maaltijd kunt u nog 60 gram noten/zaden naar keuze toevoegen aan deze salade (30 gram per persoon).

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Synbioticum

Synbioticum

Voor een optimale darmwerking

€ 25,50

Switch

Switch

Eenvoudig afbouwen

€ 31,00

Meer info