8 Gamba’s met groene salsa

10 min Vis gerecht

Ingrediënten

  • 8 grote rauwe gamba’s, ontdaan van kop en darmen maar met het staartstukje er nog aan
  • 1 stukje verse gember van ca. 2 cm
  • 1 knoflook teentje
  • 1 theelepel sojasaus less salt (Kikkoman)
  • ¼ koriander bosje
  • ¼ peterselie bosje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout
  • Frylight bakspray

Benodigdheden

  • Staafmixer of keukenmachine
  • Grillpan

Bereiden

  1. Voor de salsa: Maak de gember en de knoflook schoon. Doe de knoflook, gember, kruiden, sojasaus en olijfolie in (het kleine bakje van) de keukenmachine en pureer tot een gladde saus. Als de saus te dik blijft, eventueel een klein beetje water toevoegen.

  2. Vet een grillpan in met wat Frylight bakspray en laat de pan goed heet worden. Grill de garnalen in ca. 5 minuten rondom gaar. Bestrooi met een mespuntje (zee)zout. Direct serveren met een theelepeltje van de groene salsa erop.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag