Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Gegrilde tartaarspiesjes met rozemarijn

25-30 minuten

Voorgerecht

Vlees

6 personen
Gemiddeld
BackOnTrack

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Grillpan

Spiraalsnijder

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 6 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Meng de rundertartaar met het ei, de ras el hanout, plus wat zout en peper. Maak vier gelijke balletjes van het tartaarmengsel en druk die een beetje plat zodat je kleine hamburgertjes krijgt.

  2. Maak dunne slierten van de courgette en doe ze in een kom. Schep om met de rasp en het sap van de citroen.

  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Blijf erbij staan, want het kan opeens hard gaan.

  4. Schep de pijnboompitten uit de koekenpan en bak in dezelfde pan de courgetteslierten een paar minuten aan tot ze beetgaar zijn maar niet meer rauw.

  5. Verhit een grillpan met olijfolie en bak de burgertjes in ongeveer 8-10 minuten rondom goudbruin en gaar.

  6. Meng de blokjes mango met de Griekse yoghurt en rode peper, plus wat zout en peper naar smaak.

  7. Ris de naaldjes van twee derde deel van de rozemarijntakjes zodat er aan de bovenkant nog een toefje naaldjes overblijft.

  8. Maak tussen je handen vier losse ‘hoopjes’ van de courgettepasta en leg die op elk bord. Leg op ieder hoopje een tartaarburgertje met daarop wat rode ui en mango-yoghurtchutney. Steek het rozemarijntakje erin en bestrooi tot slot met zout en chilivlokken naar smaak, plus de geroosterde pijnboompitten.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

MultiV Fem

MultiV Fem

Hoogwaardige en optimaal gebalanceerde multi

€ 25,75

Mood&Energy

Mood&Energy

Mood en Energy

€ 20,50