Gegrilde tartaarspiesjes met rozemarijn
25-30 minuten
Voorgerecht
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 6 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Meng de rundertartaar met het ei, de ras el hanout, plus wat zout en peper. Maak vier gelijke balletjes van het tartaarmengsel en druk die een beetje plat zodat je kleine hamburgertjes krijgt.
Maak dunne slierten van de courgette en doe ze in een kom. Schep om met de rasp en het sap van de citroen.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Blijf erbij staan, want het kan opeens hard gaan.
Schep de pijnboompitten uit de koekenpan en bak in dezelfde pan de courgetteslierten een paar minuten aan tot ze beetgaar zijn maar niet meer rauw.
Verhit een grillpan met olijfolie en bak de burgertjes in ongeveer 8-10 minuten rondom goudbruin en gaar.
Meng de blokjes mango met de Griekse yoghurt en rode peper, plus wat zout en peper naar smaak.
Ris de naaldjes van twee derde deel van de rozemarijntakjes zodat er aan de bovenkant nog een toefje naaldjes overblijft.
Maak tussen je handen vier losse ‘hoopjes’ van de courgettepasta en leg die op elk bord. Leg op ieder hoopje een tartaarburgertje met daarop wat rode ui en mango-yoghurtchutney. Steek het rozemarijntakje erin en bestrooi tot slot met zout en chilivlokken naar smaak, plus de geroosterde pijnboompitten.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.