Hele bloemkoolsteak uit de oven
60 minuten
Bijgerecht
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de onderkant van de bloemkool eraf (je mag de bladeren eraan laten zitten, dat ziet er leuk uit), zo zorg je ervoor dat de bloemkool rechtop kan blijven staan. Leg de bloemkool op de met bakpapier beklede bakplaat.
Maal het venkelzaad, het paprikapoeder, het koriander- en komijnzaad in een vijzel fijn en meng met de olijfolie en knoflook.
Smeer de bloemkool in met het meeste van het oliemengsel en bestrooi met wat zout en peper. Gaar de bloemkool 20 minuten in de oven.
Smeer de rest van het oliemengsel en de harissa over de bloemkool en gaar hem nog 35 minuten, of tot-ie gaar is. Houd de bloemkool in de gaten; als het te hard gaat, kun je hem losjes afdekken met aluminiumfolie.
Verhit intussen voor de rode-uiensaus de olijfolie in een kleine pan en bak de ui, sjalot en knoflook 4-5 minuten. Roer regelmatig.
Voeg de zoetstof en balsamico toe aan het uienmengsel en laat de uien en sjalotjes 4 minuten smoren. Roer af en toe.
Blus af met de bouillon en laat 20 minuten met het deksel op de pan zachtjes pruttelen. Kijk af en toe onder het deksel of de saus niet te droogkookt; voeg eventueel een extra scheutje bouillon toe.
Meng de yoghurt met de tahin, plus de limoenrasp en het -sap.
Zet de bloemkool in zijn geheel op tafel of snijd hem aan het aanrecht in vier parten. Geef de tahin-yoghurt en rode-uiensaus erbij.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.