Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Spruitjes met balsamico/ knoflookmarinade en knolselderijpuree

Bijgerecht

Vlees

Eenvoudig
BackOnTrack

Wat heb je nodig:

 

Tools

Pureestamper

Hoe pakken we dit aan:

  1. Maak de spruitjes schoon. Halveer grote exemplaren. Snipper de ui en de knoflook fijn. Vet een sauspan in met wat olijfolie en fruit de ui en 1 teentje knoflook op middelhoog vuur ca. 2 minuten. Blus af met de rode wijn en de bouillon. Voeg de tijmblaadjes toe. Laat op een zacht vuur inkoken tot 2/3 min.

  2. Meng net voor het serveren de maïzena in een kommetje met een klein scheutje water tot een papje en bind de saus al roerend tot een lichtgebonden saus. Breng op smaak met peper en zout. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Zet ze op met een laagje water en kook de blokjes in ca. 8-10 minuten gaar. Giet af, stamp met de pureestamper tot een grove puree, giet er wat melk bij om de puree wat
    smeuïger te maken en breng op smaak met peper en zout.

  3. Verhit voor de spruitjes wat olijfolie in een koekenpan en bak de spruitjes met het andere teentje knoflook ca. 4-5 minuten. Blus af met de balsamicoazijn, draai het vuur wat lager en laat ze in ca. 8 minuten bakken tot ze beetgaar zijn. Serveer de spruitjes en de knolselderijpuree en doe de saus er apart bij.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

MultiV Max

MultiV Max

Hoogwaardige en optimaal gebalanceerde multi

€ 25,75

MenoFysic

MenoFysic

Voor vrouwen van 40+

€ 30,50