Spruitjes met balsamico/ knoflookmarinade en knolselderijpuree
Bijgerecht
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Maak de spruitjes schoon. Halveer grote exemplaren. Snipper de ui en de knoflook fijn. Vet een sauspan in met wat olijfolie en fruit de ui en 1 teentje knoflook op middelhoog vuur ca. 2 minuten. Blus af met de rode wijn en de bouillon. Voeg de tijmblaadjes toe. Laat op een zacht vuur inkoken tot 2/3 min.
Meng net voor het serveren de maïzena in een kommetje met een klein scheutje water tot een papje en bind de saus al roerend tot een lichtgebonden saus. Breng op smaak met peper en zout. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Zet ze op met een laagje water en kook de blokjes in ca. 8-10 minuten gaar. Giet af, stamp met de pureestamper tot een grove puree, giet er wat melk bij om de puree wat
smeuïger te maken en breng op smaak met peper en zout.Verhit voor de spruitjes wat olijfolie in een koekenpan en bak de spruitjes met het andere teentje knoflook ca. 4-5 minuten. Blus af met de balsamicoazijn, draai het vuur wat lager en laat ze in ca. 8 minuten bakken tot ze beetgaar zijn. Serveer de spruitjes en de knolselderijpuree en doe de saus er apart bij.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.