Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Kwartel uit de oven met balsamico

25 minuten

Hoofdgerecht

Vlees

2 personen

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Ovenvaste koekenpan (of bakblik met hoge randen)

Vleesvork

Aluminiumfolie

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 200° C. Dep de kwartels goed droog en bestrooi de binnen- en de buitenkant met peper en zout. Verhit wat Frylight bakspray/olijfolie in een ovenvaste koekenpan en bak de kwartels rondom goudbruin in ca. 5-8 minuten.

  2. Giet de helft van de bouillon over de kwartels. Bak de kwartels ca. 10-15 minuten in de oven, bedruip ze na 5 minuten met de bouillon en na 10 minuten weer met de bouillon en 1 eetlepel balsamicoazijn. Controleer de kwartels op gaarheid door na ca. 10 minuten met een (vlees)vork in het dikke gedeelte van de borst te prikken. Is het vocht helder, dan zijn de kwartels gaar.

  3. Neem ze uit de ovenschaal en houd ze warm onder aluminiumfolie.
    Giet de rest van de bouillon en balsamicoazijn in het bakblik, roer de aanbaksels goed los en laat op hoog vuur nog ca. 2 minuten inkoken. Eventueel de saus nog wat binden met 1 theelepel maïzena of arrowroot. Serveer de kwartels in zijn geheel met de saus.

  4. Tip:
    Lekker met prei in rode wijnsaus (zie elders in de receptuur van deze editie) en gebakken paddenstoelen.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Omega 3&E

Omega 3&E

Natuurlijke vis-olie

€ 14,50

Knabbels

Knabbels

Knabbels

€ 3,95