Kwartel uit de oven met balsamico
25 minuten
Bijgerecht
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 200° C. Dep de kwartels goed droog en bestrooi de binnen- en de buitenkant met peper en zout. Verhit wat olijfolie in een ovenvaste koekenpan en bak de kwartels rondom goudbruin in ca. 5-8 minuten.
Giet de helft van de bouillon over de kwartels. Bak de kwartels ca. 10-15 minuten in de oven, bedruip ze na 5 minuten met de bouillon en na 10 minuten weer met de bouillon en 1 eetlepel balsamicoazijn. Controleer de kwartels op gaarheid door na ca. 10 minuten met een (vlees)vork in het dikke gedeelte van de borst te prikken. Is het vocht helder, dan zijn de kwartels gaar.
Neem ze uit de ovenschaal en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Giet de rest van de bouillon en balsamicoazijn in het bakblik, roer de aanbaksels goed los en laat op hoog vuur nog ca. 2 minuten inkoken. Eventueel de saus nog wat binden met 1 theelepel maïzena of arrowroot. Serveer de kwartels in zijn geheel met de saus.Tip:
Lekker met prei in rode wijnsaus (zie elders in de receptuur van deze editie) en gebakken paddenstoelen.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.