Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Indiase lamscurry

45 minuten

Hoofdgerecht

Vlees

4 personen
Regular
Reset

Let op, je bekijkt een recept met de fases regular, reset

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Grote hapjespan of wok

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Snijd de groenten in grove stukken, snipper de ui en snijd het lamvlees in reepjes. Verhit een klein beetje olijfolie of Frylight bakspray in een koekenpan en bak de lamsreepjes met een beetje zout tot ze mooi bruin kleuren. Haal ze vervolgens uit de pan en bewaar ze op een afgedekt bord.

  2. Doe een klein beetje olijfolie of Frylight bakspray in een wok of hapjespan en fruit de ui tot deze glazig begint te worden. Voeg alle kruiden behalve de curry toe en laat al roerend een minuutje meebakken. Voeg de gesneden groenten toe, dek de pan af met een deksel en laat het geheel ca. 10 minuten in het eigen vocht zacht koken.

  3. Doe de currypoeder over het mengsel, roer goed door en laat het opnieuw even sudderen. Verkruimel het blokje groentebouillon boven het mengsel en voeg een beetje water toe en roer goed door. Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de verpakking.

  4. Giet de kokosmelk bij de groenten en laat het al roerend ca. 15 minuten zacht koken. Voeg wat peper en zout naar smaak toe. Schep de lamsreepjes door het groentemengsel en laat het even mee warmen. Voeg nu de Alpro light soja cuisine toe en laat alles nog 3 minuten koken. Voeg iets water toe als het te droog is (het mengsel moet net boven het vocht uitkomen). Doe de zilvervliesrijst in een klein kopje/schaaltje, druk goed aan en keer het om op een bord en serveer met de lamscurry.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Super Q10

Super Q10

Vermindert de tekenen van het ouder worden

€ 21,50

Great Hair

Great Hair

For Woman

€ 21,50