Kip-garnalenburger met groene salade
25 minuten
Hoofdgerecht
Vis, Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Meng in een kom de kipfilet, garnalen, sjalot, eidooier, mosterd, tomatenpuree en het citroensap. Verkruimel de beschuit en meng die door het geheel. Breng op smaak met zout en peper.
Vorm 4 kleine ballen van het mengsel (probeer er stevige ballen van te maken, zodat ze straks niet uit elkaar vallen) en druk ze een beetje plat, zodat je kleine hamburgertjes krijgt.
Verhit de olijfolie in een grillpan en bak de burgers in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
Doe voor de saus de yoghurt, ansjovisfilets en knoflook in een hoge maatbeker en mix dit met een staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper.
Steek een cocktailprikker in de augurken en steek dan op elk een plakje radijs.
Smeer de sneetjes brood in met de hummus. Beleg ze met wat veldsla en leg daarop de komkommerslierten, tomaat, de overige radijsjes en de burgers. Steek hierin de cocktailprikkers met de augurk en radijs. Druppel de dressing erover en serveer de burgers samen met de groene salade.
Tip:
Je kunt de burgers ook op de BBQ garen. Leg ze dan niet direct boven de kolen, anders worden ze droog.