Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Kip-garnalenburger met groene salade

25 minuten

Hoofdgerecht

Vis, Vlees

2 personen
Gemiddeld

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Voor erbij:

Tools

grillpan

staafmixer

cocktailprikkers

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Meng in een kom de kipfilet, garnalen, sjalot, eidooier, mosterd, tomatenpuree en het citroensap. Verkruimel de beschuit en meng die door het geheel. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Vorm 4 kleine ballen van het mengsel (probeer er stevige ballen van te maken, zodat ze straks niet uit elkaar vallen) en druk ze een beetje plat, zodat je kleine hamburgertjes krijgt.

  3. Verhit de olijfolie in een grillpan en bak de burgers in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.

  4. Doe voor de saus de yoghurt, ansjovisfilets en knoflook in een hoge maatbeker en mix dit met een staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper.

  5. Steek een cocktailprikker in de augurken en steek dan op elk een plakje radijs.

  6. Smeer de sneetjes brood in met de hummus. Beleg ze met wat veldsla en leg daarop de komkommerslierten, tomaat, de overige radijsjes en de burgers. Steek hierin de cocktailprikkers met de augurk en radijs. Druppel de dressing erover en serveer de burgers samen met de groene salade.

  7. Tip:
    Je kunt de burgers ook op de BBQ garen. Leg ze dan niet direct boven de kolen, anders worden ze droog.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Omega 3&E

Omega 3&E

Natuurlijke vis-olie

€ 13,50

Crackers Pompoen

Crackers Pompoen

Pompoen

€ 3,75