Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Lauwwarme boerenkoolsalade met venkel, kikkererwten en kurkumamarinade

45 minuten

Hoofdgerecht

Vegetarisch

2 personen
Gemiddeld

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Voor de dressing:

Voor erbij:

Tools

Oven

Bakpapier

Ovenschaal

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Snijd de venkel in 8 parten. Meng 1/2 eetlepel olijfolie met 1/2 theelepel kurkuma en wat zout. Sprenkel dit over de parten op de met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de oven en rooster ongeveer 15 minuten.

  3. Meng intussen de kikkererwten met 1/2 theelepel kurkuma. 1/2 eetlepel olijfolie en wat zout.

  4. Meng de boerenkool met 1/2 eetlepel olijfolie en wat zout. Schep de boerenkool naast de venkel op de bakplaat en daarnaast de kikkererwten. Rooster dit alles no 15 minuten.

  5. Maak intussen de dressing door alle ingrediƫnten te mengen.

  6. Haal de bakplaat uit de oven en laat de venkel, boerenkool en kikkererwten afkoelen.

  7. Rasp intussen 1 snackkomkommer boven de yoghurt en schep om. Breng op smaak met zout en peper.

  8. Snijd de overige 2 snackkomkommers in plakjes. Druppel de dressing over de venkel, boerenkool en kikkererwten en serveer de yoghurt, plakjes komkommer en de crackers erbij.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Synbioticum

Synbioticum

Voor een optimale darmwerking

€ 23,50

Purify 500ml

Purify 500ml

Weg met de afvalstoffen!

€ 25,50