Lauwwarme boerenkoolsalade met venkel, kikkererwten en kurkumamarinade
45 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de venkel in 8 parten. Meng 1/2 eetlepel olijfolie met 1/2 theelepel kurkuma en wat zout. Sprenkel dit over de parten op de met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de oven en rooster ongeveer 15 minuten.
Meng intussen de kikkererwten met 1/2 theelepel kurkuma. 1/2 eetlepel olijfolie en wat zout.
Meng de boerenkool met 1/2 eetlepel olijfolie en wat zout. Schep de boerenkool naast de venkel op de bakplaat en daarnaast de kikkererwten. Rooster dit alles no 15 minuten.
Maak intussen de dressing door alle ingrediƫnten te mengen.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de venkel, boerenkool en kikkererwten afkoelen.
Rasp intussen 1 snackkomkommer boven de yoghurt en schep om. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de overige 2 snackkomkommers in plakjes. Druppel de dressing over de venkel, boerenkool en kikkererwten en serveer de yoghurt, plakjes komkommer en de crackers erbij.