Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Rijstsoep met zalm

20-25 minuten

Hoofdgerecht, Lunch

Vis

4 personen

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

soeppan

koekepan

steelpan

garde

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. 1. Laat de bouillonblokjes oplossen in 1,5 liter kokend water.

  2. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 3-4 minuten.

  3. Voeg de pastinaak en champignons toe, gevolgd door het laurierblaadje, de rozemarijn en oregano. Schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook, voeg dan de rijst toe en kook de rijst volgens de aangegeven tijdsduur op de verpakking.

  4. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een koekenpan. Breng de zalm op smaak met zout en peper en bak hem in de koekenpan 3 minuten per kant.

  5. Doe de bak- en braadboter in een steelpan en voeg het volkorenmeel toe. Roer met een garde ongeveer 3 minuten, voeg dan de melk toe en blijf roeren tot je een gladde roux hebt.

  6. Haal het laurierblaadje en de rozemarijn uit de soep. Doe dan de roux bij de soep en roer goed door, tot hij zich begint te binden. Proef en breng op smaak met zout en peper.

  7. Verdeel de soep over kommen. Breek de zalm er in stukjes boven en garneer met tuinkers.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Crackers Pompoen

Crackers Pompoen

Pompoen

€ 3,95

Great Hair

Great Hair

For Woman

€ 20,50