Ontbijtbrood
55 min in de oven + 15 min minuten
Ontbijt
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 5 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed het cakeblik met bakpapier. Als je het bakpapier onder de kraan even nat maakt en verfrommelt, dan kun je het makkelijker in het cakeblik vormen.
Doe het havermeel samen met het bakpoeder, de kaneel en het zout in een kom en roer door elkaar
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in blokjes en doe ze samen met de yoghurt en melk in de keukenmachine of blender en mix tot een gladde massa.
Klop de eieren los. Doe ze samen met het yoghurt-appelmengsel bij de havermeel in de kom en roer door elkaar. Schep dan de blauwe bessen en 4 eetlepels van de havervlokken door het beslag.
Schep het beslag in het cakeblik en strooi tot slot de laatste eetlepel havervlokken over het brood. Zet in de oven en bak het in 50-55 minuten gaar.
Wij raden aan om maximaal 2 plakjes van het ontbijtbrood te eten (bij een verdeling van 8-10 plakken, bij voorkeur 10) en het ook maar maximaal 1x per week te eten.
Tip:
Je kunt direct na het afkoelen een plakje afsnijden, maar het brood ook in de vriezer bewaren. Het is slim om het alvast in plakjes te snijden, zodat je per portie kunt pakken. Geniet ervan!
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.