Paddenstoelen-boerenkoolquiche
20 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Maal de havermout fijn in de keukenmachine. Verwarm het kokosvet op laag vuur totdat deze vloeibaar is. Meng de havermout, kokosvet, ei en een snufje zout en kneed tot een deeg. Rol het deeg dun uit en bekleed hiermee een ingevette quichevorm. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm intussen de oven voor op 190 °C.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 3-4 minuten. Voeg de kastanjechampignons en rozemarijn toe en bak ze 3-4 minuten mee. Doe dan de boerenkool erbij en bak 3 minuten mee.
Klop de eieren los, voeg de melk en mosterd toe en roer even goed door met een garde. Breng op smaak met flink peper en wat zout.
Zet de quichebodem 10 minuten in de oven, haal hem er dan uit en vul met het champignon-boerenkoolmengsel. Schenk hierover het eimengsel en zet terug in de oven. Laat de quiche in ongeveer 20-30 minuten garen, of tot het ei gestold is en de bodem gaar. Als het te hard gaat, kun je de quiche afdekken met aluminiumfolie.
Garneer de quiche met tuinkers, als je dat lekker vindt, voor een beetje extra natuurlijke pit.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.