Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Paddenstoelensalade met een eitje 

15-20 minuten

Lunch

Vegetarisch

2 personen
BackOnTrack

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

koekenpan

steelpan

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en gember 1 minuut. Voeg de oesterzwammen toe en schep 1-2 minuten om. Doe dan de sojasaus erbij en bak de paddenstoelen naar de gewenste garing (een beetje knapperig is lekker!).

  2. Breng intussen een steelpan met water aan de kook, doe de wittewijnazijn erbij en roer het water flink door, zodat er een kolk ontstaat. Breek de eieren vlak boven de kolk en kook ze 3½ minuut in zachtjes kokend water (zie tip).

  3. Schep de sla om met de rest van de olijfolie. Verdeel de sla over twee diepe borden, gevolgd door de tomaten, rode ui en oesterzwammen. Leg op elk bord een gepocheerd eitje en garneer met de amandelen, pesto en het basilicum.

  4. Tip:

    Vind je een ei pocheren een beetje spannend? Je kunt een ei ook in plasticfolie verpakken en zachtjes in het kokende water laten zakken – gegarandeerd succes!

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Switch

Switch

Eenvoudig afbouwen

€ 29,95

Meer info
MultiV Fem

MultiV Fem

Hoogwaardige en optimaal gebalanceerde multi

€ 25,75