Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Zomerse paprikasoep

25 minuten

Lunch

Veganistisch, Vegetarisch

2 personen
Eenvoudig

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Topping

Voor erbij

Tools

Blender of keukenmachine

Soeppan

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Pel de ui en knoflook en hak ze fijn. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika’s en snijd ze in grove stukken. Verwijder de stugge draden van de stengels bleekselderij en snijd ze in halve maantjes. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de rode peper en snijd hem in ringetjes.

  2. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Voeg dan de paprika, bleekselderij en rode peper toe en bak al omscheppend 5 minuten mee op laag vuur.

  3. Schenk de bouillon in de pan en breng het mengsel aan de kook op middelhoog vuur. Draai dan het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.

  4. Halveer intussen de cherrytomaatjes.

  5. Schenk de soep in een blender of keukenmachine, samen met het basilicum en de balsamicoazijn. Mix tot een gladde soep en breng op smaak met zout en peper.

  6. Schenk de soep in kommen en garneer met de cherrytomaatjes, tuinkers en wat cayennepeper. Serveer samen met de crackers.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Mood&Energy

Mood&Energy

Mood en Energy

€ 19,50

MultiV Fem +

MultiV Fem +

Krachtige ondersteuning

€ 24,00